Leksands Medeltidsmarknad

PLATS PÅ MARKNADEN

Är du handelsman eller annan aktör som vill ha en försäljningsplats på marknaden? Läs då igenom informationen nedan och skicka in din ansökan.


ÖPPETTIDER
Fredag - lördag kl.11-18, Söndag kl.11-17. Marknadsstånd ska vara bemannade och öppna under marknadens öppettider.
Marknadsstånd ska var klart för inspektion 30 minuter innan öppning.
Alla fordon ska vara borta från området 30 minuter innan öppning.


ETABLERING

Från kl.9 på torsdag den 25 maj är du välkommen att börja bygga upp din utställarplats. Vi finns då på området och är behjälpliga.


PRISER
Utställarplats: 350 kr/ lpm. 

El: 200 kr / plats

Marknadsbord (180 x 70 cm) med tak: 200 kr/ st.


BETALNING
Faktura skickas till den e-post som anges i ansökan och ska vara betald innan marknadens start. Avbokning som sker före 19 maj återbetalas till fullo. Avbokning som sker efter 19 maj återbetalas med 50%. Ingen återbetalning till utställare som uteblir.


BO PÅ OMRÅDET
Vill ni bo på området i vårt medeltida läger måste det anmälas separat.


PARKERING
Parkering finns vid Tegera Arena och ingår i platsavgiften. Finns behov av el till husbil tillkommer en kostnad på 200 kr. Detta måste förbokas.

WC/ DUSCH

Ni har fri tillgång till toalett och dusch som ligger i direkt anslutning till marknaden.


PRODUKTER
Endast produkter som är föranmälda får säljas på marknaden. För samtliga utställare gäller att produkterna ni säljer och hantverket ni visar ska ha historisk anknytning till medeltiden eller vikingatiden.
De ska vara av god kvalité och av material från den tiden. 


UTSEENDE
Utställarnas kläder, marknadsstånd och förpackningar ska vara tidsenliga.Vi tillåter ej presseningar, stål- och aluminiumställningar, vaxdukar, plastpåsar etc. Tänk på att upprätthålla ett tidstroget beteende.
Undvik att prata i mobil, röka och att exponera emballage och väskor.

KONTROLL
Kontroll av samtliga marknadsstånd avseende storlek, utseende, materialval och kvalité görs av marknadsfogden. Arrangören förbehåller sig rätten att, via marknadsfogden, korrigera sortiment, utseende eller beteende som bryter mot reglerna eller på annat sätt inte passar in på marknaden. De utställare som inte följer regler och anvisningar kan bli avvisade. Marknadsavgiften kommer då inte att betalas tillbaka.


ENTRÉ
Det är fri entré för utställare med personal. Förse dig med en stämpel i vid entrén så kan du komma och gå som du vill under hela helgen.


STÄDNING
Ni ansvarar själva för att hålla rent och snyggt runt er utställarplats och att inget skräp lämnas kvar efter marknadens slut. Containers för sopor finns vid Kyrkparkeringen.