Leksands Medeltidsmarknad

PLATS PÅ MARKNADEN

Är du handelsman, matförsäljare, eller annan aktör som vill ha en försäljningsplats på marknaden? Läs då igenom informationen nedan och skicka in din ansökan.


ÖPPETTIDER
Torsdag - lördag kl.11-18, Söndag kl.11-17.Marknadsstånd ska vara bemannade och öppna under marknadens öppettider.
Marknadsstånd ska var klart för inspektion 30 minuter innan öppning.
Alla fordon ska vara borta från området 30 minuter innan öppning.


ETABLERING

Från kl.9 på onsdag den 25 maj är du välkommen att börja bygga upp din utställarplats. Vi finns då på området och är behjälpliga.


PRISER
Utställarplats: 300 kr/ lpm försäljningsyta.
Matförsäljare: 10% på total försäljning.
Extra debitering kan tillkomma för utfällda/extra tak.

El: 200:-

Hyra marknadsbord (180 x 70 cm) med tak 200:- 

BETALNING
Faktura skickas till den e-post som anges i ansökan och ska vara betald innan marknadens start. Avbokning som sker före 21 maj återbetalas till fullo. Avbokning som sker efter 21 maj återbetalas med 50%. Ingen återbetalning till utställare som uteblir.


HANTVERK
Utövar du någon form av hantverk i samband med din försäljning och behöver extra yta anmäler du även det. Du debiteras endast för försäljningsytan.


BO PÅ OMRÅDET
Vill ni bo på området i vårt medeltida läger måste det anmälas separat.


PARKERING
Parkering finns vid Tegera Arena och ingår i platsavgiften.
Finns behov av el till husbil tillkommer en kostnad på 200:-.
Detta måste förbokas för att kunna garanteras.

WC/ DUSCH

Ni har fri tillgång till toalett och dusch som ligger i direkt anslutning till marknaden.


PRODUKTER
Endast produkter som är föranmälda får säljas på marknaden. För samtliga utställare gäller att produkterna ni säljer och hantverket ni visar ska ha historisk anknytning till medeltiden eller vikingatiden.
De ska vara av god kvalité och av material från den tiden. 


UTSEENDE
Utställarnas kläder, marknadsstånd och förpackningar ska vara tidsenliga.Vi tillåter ej presseningar, stål- och aluminiumställningar, vaxdukar, plastpåsar etc. Tänk på att upprätthålla ett tidstroget beteende.
Undvik att prata i mobiltelefon, röka och att exponera emballage och väskor.

KONTROLL
Kontroll av samtliga marknadsstånd avseende storlek, utseende, materialval och kvalité görs av marknadsfogden. Arrangören förbehåller sig rätten att, via marknadsfogden, korrigera sortiment, utseende eller beteende som bryter mot reglerna eller på annat sätt inte passar in på marknaden. De utställare som inte följer regler och anvisningar kan bli avvisade. Marknadsavgiften kommer då inte att betalas tillbaka.


ENTRÉ
Det är fri entré för utställare med personal. Förse dig med en stämpel i kioskerna vid entrén så kan du komma och gå som du vill under hela helgen.


GÄSTABUDET
Medverkar du på vår marknad har du subventionerat pris på Gästabudet som hålls på lördag kväll. En helkväll med god mat, gyckel, musik och magi. Vi samlas vid Tornerspelsbanan kl.18.30 för gemensam parad bort till Strand och Gästabudet. Gästabudet måste förbokas. 


STÄDNING
Ni ansvarar själva för att hålla rent och snyggt runt er utställarplats och att inget skräp lämnas kvar efter marknadens slut. Containers för sopor finns vid Kyrkparkeringen.