Leksands Medeltidsmarknad

BO I VÅRT LÄGER

Vi välkomnar familjer, entusiaster och grupper som vill bo i vårt medeltida läger. Lägret är ett viktigt inslag i marknaden och här gör vi plats för både vikingar och medeltidare. 


ENTRÉ
Det är fri entré för samtliga deltagare i lägret. Vid entrén får ni en stämpel som gör att ni kan komma och gå som ni vill under hela marknadshelgen.


UTSEENDE

För att få bo i lägret krävs att ni är klädda i historiska kläder samt har ett seriöst historiskt lägertält. Tänk på att upprätthålla ett tidstroget beteende Undvik att prata i mobiltelefon, röka och att exponera emballage och väskor. Arrangören förbehåller sig rätten att avvisa personer eller grupper som ej följer reglerna eller på annat sätt stör den allmänna ordningen.

ELDNING

Eldning i eldfat eller liknande konstruktion där gräset ej tar skada är tillåten och vårt förråd med ved har ni fri tillgång till. Eldning på marken, i grop eller på ett sådant sätt att gräset skadas är EJ tillåtet. Vi uppmanar alla som tänker elda att ha godkänd släckutrustning med sig.


EL
Elcentraler finns vid lägerområdets kant. Medtag egen förlängningssladd om ni vill koppla in er på dessa. 


WC/ DUSCH:
Ni har fri tillgång till tolett & dusch som ligger i anslutning till marknaden.


STÄDNING
Ni ansvarar själva för att hålla rent och snyggt runt er lägerplats och att inget skräp lämnas kvar efter marknadens slut. Containers för sopor finns vid kyrkparkeringen.