Leksands Medeltidsmarknad

VIKINGADYGN


KURSLEDARE:  Ingvara I rökens rike
TID: Fredag och Lördag kl.16 

PLATS: Ingvara i Hantverksbyn
MAX ANTAL DELTAGARE: 4 
PRIS: 750 kr


En tidsresa där du för ett helt dygn lever vikingaliv. Du får lägga undan ditt moderna liv,låna tidstypiska kläder av oss, får ett vikinganamn och kliver 1000 år tillbaka i tiden. Du deltar under dagen i de sysslor som pågår i lägret och du får såklart möjlighet att vimla i marknadsmyllret som viking.


Under dagen får du även prova på vikingatida hantverk såsom att slynga band, fläta hår, tälja en nålbindningsnål, rista runor och spela spel.

Kvällen tillbringas vid lägerelden, kanske berättar någon en saga, sjunger en sång eller tar fram ett instrument. När mörkret sänker sig så kryper du in i tältet och ner mellan filtar och fällarna och kanske drömmer du om svunna tider. Vi träffas kl.16.00 innan kvällsysslorna tar vid och middagen skall lagas. Vi avslutar dagen efter kl.15.00 

All mat, sysslor, bröd och fika samt sovplats ingår.
Den obeskrivligt ljuvliga doften av ett helt dygn i rökens rike får du ta med dig hem, likaså minnena, lugnet och upplevelsen.


Ett Vikingadygn i rökens rike – en aktivitet som passar dig som är historiskt intresserad och vill uppleva Vikingatiden innifrån.
Härlig upplevelse för familjen.