Leksands Medeltidsmarknad

ÖRTVANDRING

TID: Fredag och lördag kl.16

PLATS: Samling vid Logen

MAX ANTAL DELTAGARE:

KURSLÄNGD: 1,5 timme

PRIS: Vuxen 150 kr. Barn under 16 år 50 kr.


Örtvandring - vårens första skörd 

Det är hög tid att skörda! Ja, du läste rätt, skördetiden har redan börjat och naturen exploderar av goda hjälpämnen för våra kroppar! Följ med på en örtvandring på och kring marknadsområdet för att se vad som nu är redo att skördas och vart man hittar de olika nyttoväxterna. Vi säger örtvandring, men i verkligheten är det ju mer än bara örter vi skördar så som bark, rötter, lavar och svampar. Vi samtalar om hur vi på bästa sätt kan skörda, spara och förvara växterna och självklart hur och till vad vi kan använda de olika växterna och växtdelarna.  
Många av våra örter omkring oss har befrämjande och till och med i viss mån läkande egenskaper. Att ta tillvara på och använda dem i det vardagliga livet ger stor glädje och dessutom är själva “örtjakten” i sig helande och energigivande! 


Vandringen riktar sig i första hand till dig som har få eller inga förkunskaper om örter/växter och örtmedicin och vi kommer hålla oss på en grundnivå, men självklart är du med större erfarenhet lika välkommen!
 


Vandringen tar ca en och en halv timme, och jag ska förtydliga att vi inte kommer att gå under hela den tiden, vi gör mer stopp än steg på denna örtvandring. Ta med anteckningsblock och penna, vatten och kanske en frukt samt möjlighet att fotografera om du vill.

Ett enkelt kompendiematerial kommer att finnas att köpa med hem för den som vill. Använd gärna swish, men kontanter går också bra.


Ingen föranmälan krävs, det är först tillkvarn som gäller.