Leksands Medeltidsmarknad

HISTORISK FÄKTNING

TID: Fredag, lördag och söndag kl.13.30

PLATS: Aktivitetsfältet

MAX ANTAL DELTAGARE: 10 st

KURSLÄNGD: 45 min.

PRIS: 50 kr 


Sällskapet Living HEMA Norrköping visar och lär ut några av grunderna i historisk fäktning med långsvärd, taget från det Italienska manuskriptet ”Il Fior di Battaglia” från ca 1396 till 1410. Du får ta del av hur man bör stå och föra sig, samt olika grundpositioner med svärdet och vad man gör utifrån dem.


Sällskapet Living HEMA Norrköping är en kampsportsförening som tränar efter historiska medeltida manuskript, i tekniker som rör allt från brottning till fäktning med olika sorters svärd och andra historiska vapen.
HEMA står för "Historical European Martial Arts" det vill säga, historisk eurpeisk kampkonst. 
Utöver själva kampkonsten så försöker föreningen även eftersträva att efterlikna de historiska underlagen med allt från tidsenliga kläder till den utrustning som man hade när man stred ute i fält och inom ”barriärerna”. Föreningen försöker också att eftersträva tidsenligt boende när dom är ute på evenemang. Det innebär att föreningens medlemmar gör efterforskningar på hur man levde, klädde och förde sig under medeltiden, både rik som fattig.


Kursen lämpar sig inte för mindre barn utan riktar sig främst till dig som är 12år eller mer.

För att ta del av kursen är det bara att dyka upp, du betalar avgiften på plats. Observera att antal deltagare per kurstillfälle är begränsat.